Nytt år, nytt dig: Prova dessa träningspass som du kan göra med din hund

Jogga med hund

Är du redo att komma i form i år? Vad sägs om din hund? Om ditt nyårslöfte är att gå ner i vikt kanske din hund kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Om din hund också vill gå ner några kilo kan du dessutom hjälpa er båda att hålla er friska under det nya året.

Fetma hos hundar är ett problem, och det kan också förkorta din hunds liv med flera år. Låt inte brist på motivation göra att din hund förblir ohälsosam… kom ut och rör på dig! Kolla in dessa enkla träningspass som du kan göra för att börja göra motion till en del av din dagliga rutin.

Promenad

Ibland hjälper det att börja i det lilla. Att bara rasta din hund är ett bra sätt för både dig och din vovve att komma i form och hålla sig i form. Människor som rastar sina hundar uppfyller eller överträffar vanligtvis den rekommenderade mängden daglig motion, och har till och med mer motivation att göra ytterligare träningspass.

Om du inte redan rastar din hund regelbundet behöver du inte börja med en rask promenad på tre kilometer. Ta en promenad runt kvarteret, eller gå till slutet av din gata och tillbaka och arbeta dig upp till längre promenader. Detta kommer också att hjälpa din hund att vänja sig vid den nya rutinen. Se till att du har med dig vatten och bajspåsar så att du är förberedd på allt, och var uppmärksam på hur din hund mår så att du inte överanstränger den.

Vandring

Vandring är som promenader, fast mer äventyrligt, och är ett utmärkt sätt att få ett enkelt träningspass samtidigt som du njuter av landskapet med din bästa vän. Försök att hålla ett högt tempo så att pulsen hålls uppe, och precis som vid promenader ska du se till att packa tillräckligt med förnödenheter så att din hunds behov tillgodoses. Du bör också använda insektsmedel mot fästingar om det inte är kallt, bara för att vara säker på att du inte kommer hem med några oönskade husdjur.

Löpning och cykling

Om din hund är redo för det och inte kommer att slå tassen i kopplet innan du är nere på gatan kan du prova att springa eller cykla med din hund för att hålla igång konditionen. Se till att du har rätt sele för din hund innan du ger dig ut, eftersom det kan sluta illa om du bara använder ett koppel om du måste stanna plötsligt eller om din hund springer iväg. Både löpning och cykling är perfekta för hundar som gillar mycket motion och aktivitet. Men om du har en hund som föredrar soffan eller börjar bli till åren kan det göra mer skada än nytta att släpa ut den med dig. Det betyder dock inte att de inte kan följa med dig! Denna hundvänliga cykelkorg är perfekt för hundar vars korta ben gör det svårt att hänga med.

Att dansa

Om det är för kallt för att gå ut, prova att ha ett dansparty med din vovve! Sätt på bra musik och hitta på rörelserna efter hand. Dans är ett bra sätt att bränna kalorier, och om du låter din hund vara med kan ni båda ha roligt samtidigt som ni får ett bra träningspass. Försök att få din hund att göra trick som att springa mellan dina ben eller rulla runt för att hjälpa den att komma in i det.

Doga

Vill du börja med yoga i år? Leta efter en dogaklass! Dessa yogaklasser är byggda för att involvera din hund, så att du får ett bra träningspass samtidigt som du tillbringar tid med din lurviga vän. Din hund kommer inte att få mycket träning i en doga klass, men de kommer att få koppla av och knyta an till dig, vilket kan vara en bra övning för deras mentala hälsa.

Låt inte dina nyårslöften gå till spillo genom att komma med ursäkter. Gå ut och prova dessa träningspass med din hund för att börja 2024 på rätt sätt!

Att lära sig mer om djurförsäkringar är ett annat bra sätt att starta det nya året. Klicka här för att se om det är rätt för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *