Hur man blir av med urinlukt från hundvalp

valpurin

Från att mysa med din nya valp till att se den interagera med leksaker för första gången – det finns massor av fantastiska valpstunder för en djurägare att njuta av. Men det finns även vissa valpögonblick som är långt mindre förtjusande, till exempel potträning. Oavsett vilken valpras du skaffar kommer det att finnas några gupp på vägen under pottträningen. Även efter att du har tränat valpen att gå utomhus kommer enstaka olyckor att inträffa i ditt hem. Vilket innebär att valpägare måste veta hur man städar upp olyckor (både fläckar och valpurinlukt) på rätt sätt.

När den oundvikliga olyckan inträffar och du själv får städa upp efter din valp finns det några saker att tänka på, särskilt när det gäller att försöka eliminera den obehagliga lukten av valpurin.

Hur man eliminerar lukten av valpurin

Innan vi tar itu med att städa upp den röra som din valp har gjort är det viktigt att försöka vara tålmodig och lugn med din valp. Olyckor kommer att inträffa. Även om du vill belöna bra beteenden och avskräcka från dåliga beteenden när du tränar din valp, vill du samtidigt vara försiktig med hur du disciplinerar din valp. Att hitta en balans mellan att skapa ett starkt, positivt band med din hund och att ge den rätt instruktioner kan vara svårt för vissa djurägare. Lär dig mer om hundbeteende och träning av hundar.

När din valp råkar ut för en olycka kommer ytan som den inträffar på att förändra hur du effektivast kan rengöra den. Om din valp spiller på en matta måste du ta några fler steg för att absorbera urinen än du skulle göra på ett linoleumgolv. Dessutom är din valps förmåga att upptäcka dofter mycket bättre än din egen. Det är viktigt att befria ditt hem från urinlukt, så att din valp inte upptäcker tidigare hundurindoft och tror att inomhusplatsen är en plats som den ska återvända till för att använda toaletten.

Steg 1: Absorbera hundurin

Det första steget för att städa upp efter din valps olycka är att försöka absorbera all urin. De bästa materialen för att absorbera hundurin är pappershanddukar och tyghanddukar. Ju snabbare du kan absorbera urinen desto bättre, för för varje minut som går suger urinen djupare in i mattan eller golvet, vilket gör att doften blir starkare och starkare. Försök att trycka ner pappershandduken eller tyghandduken med tillräckligt tryck så att fukten stiger upp och samlas upp.

Steg 2: Sug ut resterande urin

Om du har en dammsugare, använd den för att suga upp så mycket urin som möjligt, särskilt på mattor. En vanlig dammsugare för mattrengöring rekommenderas inte för att suga upp vätskor. Har du ingen dammsugare? Gå vidare till steg 3.

Steg 3: Applicera en enzymbaserad produkt

När du har sugit upp så mycket urin som möjligt är det dags att börja applicera en rengöringsprodukt. Den typ av rengöringsmedel du använder är ett av de sätt på vilka du kan få ditt arbete med att eliminera urinlukt att spåra ur. (Vi beskriver det närmare nedan.) När du väljer en rengöringsprodukt, se till att du får en enzymbaserad produkt. Enzymbaserade rengöringsprodukter är konstruerade för att angripa urinsyrakristallerna i urin som fläckar golven och luktar illa i ditt hem. De är utformade för att både rengöra olycksplatsen och eliminera de bakterier och lukter som avsatts där. Typiskt sett är rengöringsprodukter med husdjur på förpackningen enzymbaserade, men det är alltid klokt att kontrollera ingrediensförteckningen. Spraya rengöringsmedlet generöst på fläcken och låt rengöringsmedlet dra in i fläcken. Dutta sedan försiktigt med en torr pappershandduk på den plats där olyckan inträffade.

Steg 4: Natron eller lätt parfym

När du har rengjort platsen där din valp råkat ut för en olycka kan du strö lite bakpulver i närheten av platsen eller spraya en luktdämpande doft i området. Det är också bra med doftoljor som du kan sätta in, eftersom de fortsätter att parfymera området med tiden.

Steg 5: Belöna din valps nästa gång han eller hon går på toa utomhus.

När du har städat upp olyckan försöker du hjälpa din valp att gå ut innan nästa gång den går på toaletten. Ibland innebär det att du måste ta ut den själv och vänta på att den ska gå ut. Ta med dig en godbit och om de går ut, belöna dem med den och ge dem mycket verbal och fysisk ömhet. Du vill konditionera din valp att gå ut, särskilt efter att de har gjort misstag.

Lukt och fläckar av valpens urin: Vad man inte ska använda

Det finns några lösningar som folk använder för att städa upp valpolyckor som bör undvikas. De inkluderar:

Blekmedel

Även om blekmedel är bra för att bekämpa fläckar, undvik att använda det för valpolyckor. Blekmedel dödar inte lukten av hundurin. Det desinficerar bara området. Ännu viktigare är att blekmedel är skadligt att andas och är mycket giftigt för din valp. Hundar använder sina näsor för att diktera var de ska gå på toaletten. När du har rengjort platsen kommer de att återvända till området och lukta runt efter sin tidigare toalettplats. Om du använder blekmedel kommer du inte bara att misslyckas med att eliminera lukten, du kommer också att göra din valp sjuk av ångorna.

Ammoniak

Ett annat vanligt misstag som valpägare gör när de städar upp en valpolycka är att använda ammoniak som rengöringslösning. Hund- och katturin har en naturlig ammoniaklukt, så om du använder ammoniak kommer fläcken att lukta värre och ge din valp en idé om att den ska återvända till den platsen för att göra sina behov i framtiden. Och vad du än gör, kombinera aldrig blekmedel med ammoniak, annars kan du bli mycket sjuk av att andas in ångorna. Att blanda blekmedel och ammoniak är extremt farligt och kan vara dödligt.

Husdjursförsäkring för valpar

Nu när du är beväpnad med lämpliga åtgärder för att städa upp olyckor och eliminera lukten av urin är det dags att prata om djurförsäkringar. Att ha en valp kommer att kräva flera besök hos veterinären. Vaccinationer, kastrering och kontrollbesök är alla viktiga besök för din valps hälsa. De kommer dock att börja ta ut en ekonomisk avgift. Och det är innan du räknar med de slumpmässiga olyckor och sjukdomar som kommer att kräva att din valp träffar en veterinär.

Det vill säga om du inte har en djurförsäkring.

Husdjursförsäkringar ger djurägare friheten att fatta veterinära beslut utan att stressa de ekonomiska konsekvenserna. Ta reda på varför de flesta veterinärer rekommenderar djurförsäkringar till djurägare. Den kan inte förhindra olyckor eller nödsituationer, men den kan dramatiskt minska deras ekonomiska och känslomässiga påfrestningar.

Är djurförsäkring rätt för dig?

Den bästa husdjursförsäkringen erbjuder ett skydd som är tillräckligt brett för all den vård som ditt husdjur behöver och med tillräckligt många alternativ för att du ska kunna få det perfekta skyddet för dig och ditt husdjur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *