Bra saker att veta om djurförsäkring

Djurförsäkring

Nödsituationer som rör husdjur kan inträffa när som helst. Förutom stress och känslomässig turbulens är dessa händelser ofta ekonomiskt betungande. Många djurföräldrar måste fatta omöjliga beslut, avliva djur eller avstå från behandlingar eftersom de inte har råd med behandlingen.

Även om den inte kan förhindra oväntade och olyckliga händelser kan en djurförsäkring förhindra att försäkringstagarna behöver välja mellan sina älskade husdjur och sin ekonomiska trygghet.

Vad är en husdjursförsäkring?

Liksom andra former av försäkringar finns djurförsäkringar för att ge försäkringstagarna sinnesfrid och ett ekonomiskt skyddsnät. Även om den gäller husdjurens medicinska behov har djurförsäkringar nog mer gemensamt med bilförsäkringar än med traditionella sjukförsäkringar.

Båda typerna av försäkringar är främst avsedda att hjälpa till med oväntade kostnader. Bilförsäkringar ersätter försäkringstagare för olyckor, men täcker inte kostnader för rutinunderhåll eller prestandaproblem som inträffat före försäkringens ikraftträdande. Försäkringsleverantörer för sällskapsdjur tillämpar i allmänhet en liknande filosofi. Vanligtvis ersätter de djurföräldrar för kostnader i samband med nödsituationer eller tillstånd som utvecklas när djuret blir äldre. När det gäller redan existerande tillstånd och vissa andra kostnader måste djurföräldrarna dock vanligtvis betala ur egen ficka. För att få en överblick och göra ett bra val av djurförsäkring finns Lotsia.

Vad täcker husdjursförsäkringen?

Alla leverantörer av djurförsäkringar är olika och de flesta erbjuder en meny av planer. Dessa sträcker sig från mycket billiga planer (som kanske bara täcker olycksfall) till mer omfattande erbjudanden. Dessa mer omfattande försäkringar kan täcka alla eller några av följande:

  • Olyckor: Även de enklaste och billigaste försäkringarna täcker vanligtvis tjänster och förfaranden i samband med olyckor. Vanliga olyckor är t.ex. insektsbett, muskel- och benskador och förgiftning.
  • Alternativa terapier: Behandlingar som akupunktur, massageterapi och kiropraktik har blivit alltmer populära bland föräldrarna under åren. Vissa expansiva planer erbjuder ersättning för dessa behandlingar.
  • Kroniska tillstånd: Hundar och katter är mottagliga för en mängd kroniska tillstånd när de åldras. Dessa kan påverka lederna, hjärtat, njurarna eller andra delar av kroppen. Ersättning för kroniska tillstånd ersätter försäkringstagare för behandling, medicinering och andra relaterade tjänster.
  • Ärftliga tillstånd: Vissa raser är unikt mottagliga för sjukdomar som hjärtsjukdomar och höftledsproblem. Så länge symtomen uppstår efter det att försäkringen har trätt i kraft täcks vanligtvis kostnader i samband med dessa tillstånd.
  • Sjukdomar: Leverantörerna kan täcka behandling av sjukdomar som urinvägsinfektioner och matsmältningsproblem. Sjukdomsskydd täcker också vanligtvis allvarligare och dyrare tillstånd som cancer.
  • Receptbelagda läkemedel: Många planer täcker mediciner i samband med hantering av symtomen på kroniska tillstånd som höft eller hjärtsjukdomar.
  • Förebyggande vård: För en extra avgift erbjuder vissa leverantörer premieplaner som ersätter djurföräldrar för rutinkostnader som hälsoundersökningar, förebyggande av loppor och fästingar samt vaccinationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *