Träning med hunden

Du och hunden är ett team, ni kan göra allt tillsammans. Hunden har roligare när du är med och ni kommer varandra närmare när ni gör saker ihop. Så varför inte bjuda in hunden till dina träningspass?

Cykling

Du kan inte sportcykla med en hund knuten till styret. Det finns fästen att köpa till vanliga cyklar där du binder hunden och ta med den på cykelturerna. Ska du vara ute och utföra tung cykling i terräng är det bättre om hunden får springa lös bredvid men då måste du vara säker på att inkallning fungerar och att du är ute i skogen under perioder då det inte råder koppeltvång.

Vandring

Långa vandringar i skog och mark är perfekt för hundägare. Hunden får tusentals saker att sniffa på och mycket motion tillsammans med dig. Du kan köpa ett tält som är lite större så både du och hunden får plats. Medan du behöver en varm sovsäck, klarar de flesta hundar sig med pälsen och att ligga nära dig. Mindre hundar kan dock behöver en filt eller dela sovsäck om ni är ute på sena hösten eller vintern. Outdoorutrustning av bra kvalité kostar men samtidigt har det lång hållbarhet, det blir många turer i skogen för er båda innan du behöver införskaffa ny utrustning.

Spåra och sök

Du kan också utföra sporter för hundens skull där du också får lite motion. Att träna spår och sök hjälper många aktiva hundraser att få fysisk och mental stimulans. Du kan börja med att gömma saker under i skogen och på tomten för att träna hunden att leta. Du kan också gömma dig och vänta på att hunden ska leta efter dig, men var försiktig så hunden inte blir orolig. Träna gärna i motvind och belöna varje gång som hunden lyckas hitta dig eller sin favoritleksak.