Skaffa katt för första gången

Katten är det vanligaste husdjuret i Sverige och det är varje år många som blir kattägare för första gången. Sitter man och funderar på att skaffa katt kommer är några snabba tips.

Ras- eller huskatt

Tänk först på vilken typ av katt som skulle passa bäst. Har man till exempel planerat att ha en innekatt är det ofta smartast att välja en raskatt från en ras som är bättre lämpad till detta. Vill man ha en ute katt är huskatter, även kallade blandraskatter, ofta ett säkert val.

Kolla katthem

Det finns katthem över hela Sverige där hemlösa katter tas om hand om tills någon kan ordna ett nytt hem till dem. Att gå till sitt lokala katthem först är en väldigt bra idé och uppskattas av både katthemmet och katten man adopterar.

Tid för katten

En katt må vara väldigt självständig i vissa avseenden, men den behöver fortfarande närhet och aktivering för att den ska må så bra som möjligt. Har man inte tid att verkligen ta hand om en katt är det bättre att titta på andra alternativ.

Förbered för ankomsten

När man väl tar hem sin katt behöver man se till att man har det mest grundläggande. Uppfyller man de kraven kan man sedan köpa nya, roliga saker allteftersom katten växer upp.

 

This entry was posted in Katt.