Jakthunden, en god kompis

Som jägare så har du en viktig kompis i din hund, den är din förlängda arm och genom sitt luktsinne och hörsel hjälper din fyrbenta vän dig under jakten. Självklart så är vapnet viktigt för att kunna fälla det bytet man jagar men med jakthundens hjälp så hittas bytet fortare. Även när det inte är jakt så kan jakthunden betyda ett gott sällskap för familjen.

Beroende på vilken typ av jakt som utövas så skaffar man sig en hund som passar för aktuell jakt. Det finns olika typer av jakthundar som avlats fram speciellt för den typen av jakt, gråhunden är en typisk hund vid älgjakt och labrador används vid fågeljakt. Gemensamt för alla hundar är att de utgör ett gott sällskap både vid jakt och hemma och självklart så tar man hand om sina fyrbenta vänner och ser till så att de har det så bra som man kan ha det som hund.

Som jägare så ser man till att både hund och sig själv som jägare har det utrustning som krävs för en lyckad jakt, en bra sajt att besöka både för dig som jägare och hundägare är Jakto. Här hittar du allt du behöver både till dig som jägare men också till din hund. Det kan vara ny jaktradio eller vapenskåp till dig som jägare men också pejlutrustning som gör att du vet var din hund befinner sig i skogen.

När det inte är jakt så gäller det att du aktiverar hunden och tränar den så den är beredd inför jaktsäsongen. Den dagliga motionen är viktig även om det inte är jakt, både för hund och jägare så man orkar med att vandra i skog och mark då det är jakt. Det kan vara bra att innan jakt öka träningsdosen för både hund och jägare så att båda ligger på topp när jakten kör igång.

This entry was posted in Hund.