Hundpromenader vid dåligt väder

Vi hundägare vet att det ibland kan kännas trist att behöva gå ut med vår fyrbenta vän, speciellt när regnet utanför fönstret öser ner. Vi vet exakt vad som väntar oss under och efter promenaden: en blöt, illaluktande hund som skakar av sig smutsigt regnvatten i hela hemmet och en blöt och frusen matte eller husse som säkerligen kommer att åka på en härlig förkylning från promenaden i det kalla regnet. Om man dessutom är ute och går vid en väg, är risken stor för att en bil kommer körandes för fort och skvätter upp allt vatten från en intilliggande vattenpöl upp på dig och din bästa vän.

Men som hundägare, vet vi oftast att behovet hos vår bästa vän inte kan vänta och då kan det vara bra att ha ett par bra gummistövlar hemma. På nätet hittar du lätt ett stort urval av gummistövlar att välja bland. Förutom bra gummistövlar, är en regnjacka och kanske till och med ett par regnbyxor bra att ta på sig för att motverka onödiga förkylningar, eller bara för att förhindra att kläderna blir blöta.

Kläder efter väder

Istället för att slås ned av det dåliga vädret, som alltför ofta drabbar oss, kan vi bara acceptera att vi aldrig kommer att kunna styra vädret och istället se till att vi har de kläder vi behöver hemma. Men inte är det bara vi själva som kan behöva skydd för vädret. Även våra fyrbenta vänner behöver det ibland. Det finns många bra skydds- och regntäcken till både stora och små hundar som kan vara väl värt att investera i. För att slippa en blöt hund efter varje promenad i regnet kan ett regntäcke verkligen underlätta och för dig som vistas mycket ute under kalla årstider kan det vara skönt för din hund att ha ett täcke som värmer lite extra.