Första valpen – bra att veta

Att bli hundägare för första gången är en väldigt spännande tid. Det är dock även ett mycket stort ansvar och det finns mycket man ska veta innan man ens väljer vilken hund man vill ha.

Välja ras

Det finns karaktärsdrag och beteendemönster kopplade till alla olika typer av hundraser. När man väljer en hund är det viktigt att tänka på vad det är för typ av hund man helst vill ha och läsa på sig om de olika raserna som passar in.

Tid över

När man först tar hem en valp gäller det att se till att man har gott om tid över för att bygga upp en bra relation från första början och lära hunden ett och annat. Det bästa är att göra detta köp i början på semestern så man inte jobbar under den första tiden. Även en vuxen hund ska inte vara ensam mer än sex timmar om dagen.

Förbereda hemmet

Ta en noga titt på allt som finns i hundens höjd i hemmet och se om det är något som måste tas bort eller skyddas. Det får absolut inte finnas något giftigt som hunden kan få tag på. Tänk också på att köpa in allt huden behöver hemma. Allt från mat- och vattenskålar till hundbäddar och skötselartiklar bör finnas till hands redan den första dagen. Många köper gärna in en valphage också där huden kan få leka eller vila.

Överväg en valpkurs

Det är också en god idé att gå en kurs tillsammans med sin valp. Där får man lära sig väldigt mycket användbart och från riktigt kunniga experter. Man kan få träna allt möjligt som kontakt med hunden, gå i koppel, komma när man ropar på den, hur de umgås med andra hundar och människor, enkel vardagslydnad och mycket, mycket mer.

This entry was posted in Hund.