Enkla Husdjur

Att skaffa husdjur är inte ett enkelt val, man kan vara begränsad av många anledningar. Det går till exempel inte bara att skaffa en fin liten hundvalp bara för att man känner för det utan med denna så tillkommer en hel del ansvar. Allt ifrån kost, vård och tid som ska spenderas med djuret. Samt att både hund och katt kan vara dyrt och inte alltid en möjlighet att skaffa. Så här är några exempel på djur man kan skaffa istället.

Kaniner

Kaniner är en otroligt vackert djur att äga och de är varken dyra att varken införskaffa eller sköta om. De tycker sällskap men bara om man byggt upp ett förtroende med djuret men man behöver inte oroa sig lika mycket som med andra djur. En av de starkaste fördelarna är att de är ofta små och får därmed plats att bo i små bostäder som enkla enrums lägenheter. Det viktiga här är då att släppa ut kaninen så den får röra på sig med jämna mellanrum. En annan fördel är kostnaden. Bor man nära bönder är det perfekt att kontakta dom angående hö, detta är en kanins primära matkälla och bönder är mer än lyckliga att bli av med stora mängder av hö.

Fiskar

Att skaffa fisk är en annat djur som är lättskött men kan ändå ge en otrolig stimulans i form av en lugnande vän. Fiskfoder är inte heller särskilt dyrt och dessa djur sköter sig själva nästan helt. Det enda man behöver tänka på är ett bra akvarium och hur många fiskar samt vilken fiskart man ska skaffa.

This entry was posted in Husdjur.