Djurägare

Att äga ett djur av något slag innebär att man har ett ansvar för detta djur, man ser till att djuret växer upp i en trygg och säker miljö och att den får den omvårdnad djuret kräver. Olika djur kräver olika skötsel och tillsyn så om du funderar på att skaffa dig ett husdjur av något slag, fundera på vilket som passar dig bäst.

Hundägare

Att vara hundägare blir lite speciellt då hunden är mycket beroende av dig som människa, du ser till så att den får komma ut på sina promenader och sin motion. Du ser till så att den aktiveras genom olika aktiviteter. Som hundägare så kan du behöva se till att du antingen kan ta med dig din hund på jobbet, om du inte har möjlighet att gå hem på lunch så att den får komma ut och göra sina behov. Man vill gärna se till att hunden har allt den behöver och hos Häromi Hundspecialisten finns allt du kan tänka dig till din hund.

Kattägare

Vi vill inte säga att det är enklare att vara kattägare, men en katt är mer självständig än en hund och behöver inte riktigt samma tillsyn som katten behöver. Har man en innekatt så lär man katten att gå på låda och man ser till så att lådan är fräsch och töms med jämna mellanrum och får ny kattsand. Vill du hellre ha en utekatt så se till att den får vara inne hos dig de första veckorna så att katten lär sig var den bor och hör hemma någonstans. Ta en ordentlig funderar innan du bestämmer dig för om du vill ha en innekatt eller utekatt. Hos Djurskyddet kan du läsa mer om katter och vad du bör tänka på innan du bestämmer dig för katt.

This entry was posted in Husdjur.