Bra utfodring ger bra prestationer

Att utfodra din häst på rätt sätt är väldigt viktigt. Låt oss först och främst tala om själva fodret. Precis som du tänker på vad du själv stoppar i dig, bör du göra samma sak för din häst. Deras kroppar reagerar också positivt eller negativt på olika sorters näring. En häst som presterar normalt, det vill säga motioneras dagligen och ibland tränas lite hårdare, kräver ett foder med hög och jämn kvalitet. Det får gärna innehålla bra med fett och fibrer.

Om du och din häst tävlar, så tränar ni också mer. Precis som när vi människor tränar väldigt hårt, behöver även en hårdtränande häst äta mer. Det är även väldigt viktigt att försäkra sig om att tillräckligt med protein konsumeras. Skulle din häst bära på ett föl krävs det naturligtvis extra mycket protein för att detta ska växa bra. Speciellt under den sista tiden av graviditeten.

Att hästen blir halt, vilket är en ägares mardröm, går aldrig med säkerhet att undvika. Dock kan du minska riskerna genom att förse den med kalk. Detta är speciellt viktigt när djuret är ungt och bygger upp sitt skelett.

Vad du matar din häst med kommer, med andra ord, att ge direkta resultat på både välmående och prestation. Flera studier har visat att rätt grovfoder är väldigt viktigt för hästen. Grovfoderbörsen erbjuder det allra bästa i fodervärlden. De är både specialister inom området och storproducenter. Du kan antingen beställa deras foder direkt eller rådfråga dem om din situation och hur du kan förbättra den.

En häst äter mycket och ofta. I genomsnitt 18 timmar varje dygn går åt till ett ständigt sökande efter mat. Detta beteende kan vara mödosamt för dig som ägare. Det finns dock olika metoder för att kunna erbjuda regelbunden mat. Foderhäck är en av de vanligaste. Det är en ställning som placeras ute i hagen och fylls med foder. Detta ger hästarna tillgång till mat hela dagen, vilket också hjälper dem att hålla sig varma.