Att cykla med hunden

Genom att lära sin hund att följa med ut på cykelturerna så får både du och hunden välbehövlig motion. Det allra viktigaste är att din hund behöver ha vuxit klart innan ni ger er iväg. Det är också bra att vänja och lära hunden vad det hela går ut på. Det är även bra för dig att träna med att cykla med hund.

Om du inte har en cykel eller har en väldigt gammal och dålig cykel kan det vara en idé att kolla upp en ny. En standardcykel kan passa perfekt för uppgiften att cykla med hunden. Det kan vara så att du har en hund som är av en ras med anlag för dåliga höfter och leder. Är hunden röntgat för detta och det inte finns några anmärkningar så kan du börja försiktigt för att se hur hunden reagerar på detta med att springa bredvid en cykel. Pressa dock inte hunden för hårt. Detta gäller oavsett ras.

Det finns så kallade springer som man kan montera på sin cykel som kommer att underlätta. Visst går det att cykla och har hunden i koppel men med springer så håller du båda händerna på styret och hunden följer cykeln bättre kopplad vid en springer. Se till att vänja hunden med både cykel och vara kopplad vi den. Låt hunden göra sina behov innan ni ger er iväg. Det kan också vara bara tt tänka på vilket underlag det är där ni kommer att cykla och hunden springa. Desto mjukare underlag desto bättre för hunden.

This entry was posted in Hund.